دور شدن من از مهندس موسوی دروغ باورنکردنی است.
دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با سیدمحمد خاتمی
مرداد ۱۸, ۱۳۹۷ ساعت: ۰۲:۴۵ ق.ظ 992 بازدید ۲ نظر
دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با سیدمحمد خاتمی
دور شدن من از مهندس موسوی دروغ باورنکردنی است.
سیدمحمد خاتمی در دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با اشاره به مشکلات موجود و بحرانهای اقتصادی در کشور، بر لزوم تلاش همگانی برای حل مسایل امروز تاکید و اظهار کرد: به دلیل ضعف عملکردها و مشکلات اقتصادی، ضعف دولت و اصلاح طلبان، نارضایتی در بین مردم افزایش یافته و این یک واقعیت است اما عدهای از اعتراض بحق مردم سوءاستفاده میکنند و به دنبال اجرایی کردن اهداف خویش هستند، آنها فضای مجازی را به دست گرفتهاند و بر ناامیدی مردم دامن میزنند و درصدد تخریب نظام و بیش از آن اصلاحات هستند و این وظیفه بخش اندیشور جامعه بخصوص دانشگاهیان است که منشا و اهداف این تخریبها را برای مردم روشن کند.
وی با تاکید بر اینکه پدیده و پروسه «اصلاحات» را با «اصلاح طلبان» یکی نگیرید، گفت: اصلاحات پروسهایاست که در دل تاریخ شکل گرفته و جلو آمده و من از جریان اصلاحطلبی که جریانی تاریخی است، سخن می گویم. ضعفهای اصلاحطلبان در جای خود وجود دارد اما اصلاحات راهیست که ایران را به دموکراسی، پیشرفت و استقلال و عدالت میرساند.
خاتمی در ادامه با اشاره به چگونگی وقوع انقلاب اسلامی و تفاوت آن با انقلاب مشروطه به تلاشهای موجود برای مقابله با جمهوری اسلامی برآمده از انقلاب پرداخت و گفت: منافقین روزی رفتند به صدام متوسل شدند چون مشخص بود پایگاهی در ایران ندارد و امروز میخواهند که رؤیای باطل خود را از طریق آقای ترامپ پیاده کنند. همه بدانند جمهوری اسلامی پابرجاست و اگر خدای ناخواسته آسیب ببیند بنا نیست یک دموکراسی تمیز ایجاد شود، بلکه نتیجه آن هرج و مرج و ویرانی و از میان رفتن همه سرمایههای معنوی تاریخی و اجتماعی ایران بزرگ است و چنین مباد.
وی با بیان اینکه آنسوی جمهوری اسلامی را تاریک و سیاه میبینم، یادآور شد: ما خود را موظف به دفاع از جمهوری اسلامی می دانیم ولی این به این معنی نیست که آنچه در این نظام و کشور میگذرد درست است، بلکه معتقدیم جمهوری اسلامی نیاز به اصلاح دارد و حرف ما با حاکمیت و تعامل با حاکمیت ضمن حفظ هویت اصلاحطلبی به همین معناست که باید ساختارها، برنامهها و رفتارها به تناسب اصلاح شود.
خاتمی گفت: من به دلایل فلسفی و اجتماعی سکولاریسم را متناسب با جامعه ایران نمیدانم اما بارها گفتهام با این وضعیت که افراد را به اتهام طرفداری از سکولاریسم میکوبند، سکولاریسم خودبهخود خواهد آمد. اتفاقا من از سکولار نشدن جامعه دفاع میکنم اما به شرطی که ما اسلام و حکومت را جوری بفهمیم که پاسخگوی نیازهای امروز بشر باشد. اسلامی که با معیارها و مقومات جمهوری سازگار باشد و همه افراد جامعه با هر سلیقه و گرایشی را شهروند جمهوری اسلامی بدانیم در حالیکه امروز کسانی هستند که هیچ ارزشی برای رأی مردم قایل نیستند.
وی با اشاره به ضعف تحزبگرایی در جامعه ایران، یکی از ضعفهای اصلاح طلبان را عدم توانایی در نهادینه کردن جایگاه و کارکرد حزب در جامعه دانست و گفت: اصلاحطلبان، هر چند نفر یک سازمان تشکیل دادند و هر یک برای خود تعریفی از اصلاح طلبی ارائه کردند و نگاه آنها به حکومت بود که اگر راهشان بدهند بروند در قدرت؛ اگر چه تلاش برای کسب قدرت اشکال ندارد اما هدف اصلی این نیست و باید زمینه فراهم شود تا فرهنگ جامعه به سوی مردم سالاری و عدالت بالا برود و نهادهای انتخابی به خواست مردم شکل بگیرند.
خاتمی در ادامه با اشاره به ضعف عملکرد دولت، حمایت از دولت را به معنای عدم نقد به عملکرد آن ندانست و بر لزوم تحقق وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور محترم تأکید کرد.
وی در ادامه یکی از ضعفهای اصلاح طلبان را عدم تسلط بر فضای مجازی دانست و به برخی خبرسازیها و دروغ پراکنیها در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: من نمیتوانم به یک یک دروغهایی که به من نسبت داده میشود، پاسخ دهم اما یک نکته را تاکید میکنم که دور شدن من از مهندس موسوی یک دروغ و حرف بیخود است. مگر میشود باور کرد؟ من ممکن است به برخی عملکردهای خودم و این بزرگواران انتقاد داشته باشم اما این هرگز به منزله دوری از آنها نیست و متاسفانه دروغهایی در این زمینه به من نسبت داده شد.
خاتمی در پایان به تغییراتی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و جوانگرایی در این شورا اشاره کرد و گفت: برخی از امضاکنندگان نامه با من دیداری داشتند و هیچ تقاضایی درباره انتخاب جوانان در شورا نداشتند اما معتقدم باید تحولی در شورا رخ دهد و جوانان حضور بیشتری داشته باشند. البته بعد از آن جلسه، برخی، حرفهایی به من نسبت دادند که بیخود بود.
در ابتدای این دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با اشاره به تشدید و بازگشت فضای امنیتی به دانشگاهها و صدور احکام سنگین برای تعدادی از دانشجویان، از وزیر علوم به جهت عدم واکنش مؤثر به اتفاقات اخیر گلایه کردند و بر ایستادگی مسئولان بر استقلال دانشگاه تأکید نموند؛ آنان با اشاره به پرونده سازی برای دانشجویان توسط وزارت اطلاعات و برخورد خشن نیروهای امنیتی با دانشجویان در سردر دانشگاه تهران، این تعرض را مایۀ تأسف خواندند.
اعضای انجمن اسلامی با انتقاد از شکل دعوت مردم به انتخابات، بر تقویت جامعۀ مدنی و پروژههای فرهنگی تأکید کردند. آنان ریشۀ جریان اصلاح طلبی بعد از انقلاب را تکیه بر عدالت اجتماعی و قشر مستضعف جامعه برخواندند و از کمکاری گفتمانی و نهادی در حوزۀ عدالت جنسیتی و حقوق زنان انتقاد کرند.
دانشجویان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با اشاره به مفهوم اصلاح طلبی، از برخی شعارهای خارج از چهارچوب و پتانسیل احزاب و گروهها انتقاد کردند و بر تقویت حوزۀ گفتمان مذهبی بر پایۀ روشنفکری دینی در داخل کشور تأکید کردند. آنان بحران هویت دینی در دانشگاهها را نتیجۀ عدم کار مؤثر در حوزۀ دینی برشمرد و بر اندیشهورزی دینی مطابق با شرایط زمان تأکید کردند.
یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با تودهای خواندن جامعه به ترسیم فضای فعلی جامعه و بحرانهای آن پرداخت. وی از بروکراتیزه شدن جریان اصلاحات انتقاد کرد و نبود پروژههای فرهنگی، آزادی سیاسی و عدالت اجتماعی را منجر به تضعیف سرمایۀ اجتماعی اصلاح طلبان دانست. وی توجه به مطالبات اقتصادی و مقابله با فساد ساختاری را ضرروی برشمرد و بر کاهش شکافهای اجتماعی تأکید کرد.
عضو هیئت رئیسۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با تأکید بر حضور پررنگتر آقای خاتمی در عرصۀ سیاسی کشور «انزوای خود ساخته» و عدم واکنشهای مناسب و هماهنگ به مسائل روز را منجر به سختتر شدن فعالیت دانشجویی در دانشگاه و ریزش سرمایههای اجتماعی دانست.
عضو دیگر شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران از سکوت و اغفال اصلاح طلبان در برخی عرصههای سیاستورزی از جمله سیاست خارجی انتقاد کرد و با تأکید بر کار جدی در عرصۀ رسانه، وضعیت فعلی در تولید محتوا و پاسخگویی به شایعات را نامناسب ارزیابی کرد. وی نوسازی و ترمیم کلید واژههای اصلاح طلبی را ضروری دانست و هماهنگی بیشتر افراد و تکیه بر شایسته سالاری آنان در جریان اصلاح طلبی را مقدم بر انجام پروژههای اجتماعی دانست.
یکی دیگر از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با اشاره به اهمیت بالای رسانه در شکلدهی فضای سیاسی کشور از ضعف رسانههای اصلاح طلب از جمله «خاتمیمدیا» گلایه کرد. وی این کمکاری را منجر به حاکم شدن رسانههای خارجی بر عرصۀ فکری جامعه دانست و از عدم پوشش اخبار دانشگاهی توسط برخی خبرگزاریها خبر داد.او با اشاره به مشکلات متعدد پیش آمده برای نظام سلامت بعد از تحریمها و طرح تحول سلامت، تصمیمگیری مؤثر در این حوزه را ضروری دانست. وی با اشاره به مشکلات اقلیتهای دینی از جمله اهل سنت، خواستار راهکاری برای حل این معضلات شد.
عضو دیگر هیئت رئیسۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، تشکیلات فعلی اصلاح طلبان را فاقد توان نقش آفرینی در بزنگاههای سیاسی کشور دانست و خواستار فراهم شدن بستر و انسجام تشکیلاتی لازم بین جریانهای اصلاحطلبی برای دموکراتیک شدن فرآیندها در شورای عالی اصلاحطلبان شد.
نظرات